Tweede editie van de prijskamp Ranst op 25/8

Op het einde van de maand stond de tweede editie van de prijskamp in Ranst op de planning. De week ervoor veranderde het weerbericht nog van ‘heel triest’ naar ‘hopelijk valt de bui net elders’, en gelukkig vielen de stortbuien effectief in de buurgemeentes, maar niet boven de Schoolstraat in Ranst! Van bij het begin stond er heel wat publiek langs de ring, op een klein regenbuitje na bleef het heel de dag droog en zelfs zonnig. Zo’n 55 paarden presenteerden zich aan de jury en alles verliep net als vorig jaar bijzonder vlot zodat we ook dit jaar van een succesvolle editie mochten spreken.

Bij de hengstveulens ging de titel naar de bruine Matteo-zoon Daniel van de Vendoorn van Dominique Van Riet uit Londerzeel. Een blauwschimmel werd kampioene bij de merrieveulens, Dolinde van ’t Hokselaarhof (v. Tibo van Luchteren) van Nico Smeers uit Brustem is zo aan een ware zegetocht bezig. Elza van Vollezele van Vlaams-Brabant (v. Matteo van ’t Rietenhof) van Dominique Van Riet wist ook nog een titel aan haar palmares toe te voegen en familie Smeers uit Houthalen kon na Alken ook nu de hoofdtitel bemachtigen, ditmaal met de vijfjarige Jana van ’t Hengelhof (v. Mathador van de Bouwhoeve).

Voor haar, en voor onze deelnemer Thijs Reinen die vanuit het Nederlandse Langenboom met zo’n 120 km op de teller de langste afstand aflegde, levert onze sponsor Olaf Van Haelst een bigbag bolkaf! Verder ook bijzondere dank aan de hoofdsponsors Chef’s BBQ and more, Lymmo, Verzekeringen Hofmans en Garage Robert, en uiteraard alle andere partners die hun bijdrage leverden.

Tenslotte onze dank aan alle deelnemers voor hun aanwezigheid en medewerking om beide prijskampen vlot te laten verlopen. Veel meer foto’s van beide events en al het nieuws over komende acitiviteiten vind je op onze Facebook-pagina: @TrekpaardJeugd !

Klik hier voor de uitslag
Klik hier voor de foto's

Felicitaties van schepen Jef Verhaegen voor Yves Sofie Smeers-mulders en de merrie Jana van 't Hengelhof