Trekpaard Jeugd prijskamp tijdens Alkense Oogstfeesten

Op 5 augustus was Trekpaard Jeugd present tijdens de Alkense Oogstfeesten. De interprovinciale prijskamp die daar al voor de zestiende keer werd georganiseerd, ging voor het eerst door onder onze vlag! Prachtig weer zorgden dat het ook dit jaar een zeer succesvolle editie van de Oogstfeesten werd met duizenden bezoekers die zich konden vermaken op het evenemententerrein van meer dan 5 hectare. Er waren niet enkel ‘onze’ prijskamppaarden, de trekpaarden stonden ook op heel wat andere vlakken in de kijker:
- er was de menwedstrijd waar ze elegantie in de dressuur, en precisie en snelheid in de marathon lieten zien,
- het Belgisch en internationaal kampioenschap boomslepen waar samenspel tussen voerman en paard van groot belang was om millimeterwerk te verrichten met meterslange boomstammen,
- de trekwedstrijd waar kracht voor entertainment zorgde,
- aangespannen trekpaarden die dorsten en ploegden zoals weleer,
- en een huifkar waar bezoekers zich tijdens een ritje even konden afzonderen van het feestgedruis!
 
Goed 35 paarden presenteerden zich tijdens de prijskamp aan de jury. Het kampioen hengstveulen Spike van de Kabei (v. Senateur van Hoeve de Eik) speelde een thuismatch, want hij is in eigendom van organisator Pieter Berden uit Alken. Bij de eenjarige merries ging de titel naar de blauwschimmel Dolinde van ’t Hokselaarhof (v. Tibo van Luchteren) van Nico Smeers uit Brustem.

Oda van ’t Rietenhof van Vlaams-Brabant (v. Tibo) van Dominique Van Riet uit Londerzeel was de enige ‘niet Limburger’ die een kampioenstitel kon bemachtigen, ze deed dat bij de twee- en driejarige merries. Bij de oudere was de titel voor de zesjarige Maya van ’t Hengelhof (v. Rob van Sternhoven) van Familie Smeers uit Houthalen. Bij de stalgroepen was de overwinning voor de combinatie van Benjamin Kusé uit Bazel.

Hartelijk dank aan de “Vrienden van het Belgisch Trekpaard”, de organisatie achter de Alkense Oogstfeesten, en de Limburgse Trekpaardenfokkers voor de ondersteuning bij de organisatie van deze prijskamp!

Klik hier voor de volledige uitslag
Klik hier voor de foto's