Elza van Vollezele kampioen in Schriek

Een talrijk aanwezig publiek, veel paarden en nieuwe gezichten. 

Er werden 102 inschrijvingen genoteerd voor de prijskamp van Trekpaard Jeugd te Schriek. Daarbij bleven slechts enkele paarden afgelopen zondag afwezig. De jury kreeg zo drukbezette reeksen te keuren, en met zowel regerend als oude Vlaamse Kampioenen werd het ook kwalitatief een hoogstaande strijd. Verder opvallend dat een heel aantal nieuwe namen mochten verwelkomd worden op de prijskamp. 

De publieke opkomst voor deze prijskamp was enorm. Vanaf de ochtend stond de piste rondom vol. De huifkar zat van bij zijn eerste aanzet dan ook bomvol en bij de twee trekpaarden voor een ritje onder het zadel stond de rij enthousiaste kinderen eveneens aan te schuiven! Het prachtige weer zorgde verder dat het publiek urenlang rond de ring bleef staan om dan naar het terras af te zakken.

Op het einde van de dag verschenen acht merries in de ring voor het kampioenschap. Na lang rondstappen werden twee merries weerhouden: Noblesse van de Parelhoeve en Elza van Vollezele. Het was deze laatste merrie waarvoor eigenares Dominique Van Riet uit de handen van televisiepresentator/acteur Mathias Coppens het kampioenenbeeldje in ontvangst mocht nemen.

De jaarlinghengsten werden aangevoerd door Rik van de Tinnenhoeve (v. Jim van 't Roetaart) van Dominique Van Riet uit Londerzeel die ook bij de merrieveulens de kampioene leverde met It's Me van 't Rietenhof (v. Jim) in het nadeel van de twee andere reekswinnaars: Nette van de Kerkeveldhoeve (v. Norris) van Walter Oorts en Emy van 't Rietenhof (v. Rubben) opnieuw van Van Riet.

Ook in het kampioenschap voor de merries van twee en drie jaar verschenen drie paarden in de ring: Emma van de Vierbeuken (v. Gamin) van Peter Van De Velde, Martha van de Tinnenhoeve (v. Matteo) van Francois Van Assche en Oria van de Sint Pieter Fonteine. De driejarige Oria (v. Jules) van Bruno Herman uit Wavreille trok aan het langste eind en veroverde de titel.

Een hevige strijd werd ook gevoerd bij de veulens die dit jaar geboren werden. Als reekswinnaars namen bij de hengstveulens Raf van het Suikervoetpad (v. Jim) en Kamiel van 't Rietenhof (v. Rubben) het tegen elkaar op in het kampioenschap waarbij de jongste, Raf van Tom Dons uit Zandvliet, zich uiteindelijk kampioen mocht noemen.
Bij de merrieveulens waren ook twee goedgevulde reeksen die Ultra van de Parelhoeve (v. Lord) en Izzie van den Bunder (v. Matteo) afleverden voor de eindstrijd. Maarten Camerlinck eiste met Izzie de titel voor zich.

Enkele nuttige links:

De volledige uitslag vind je hier.
Klik hier voor het artikel in Het Nieuwsblad
Klik hier voor de reportage van RTV