23-24-25 februari 2018: Flanders Horse Expo

"Er heeft een standhouder afgemeld, hebben jullie geen interesse om aanwezig te zijn?" Dat was de vraag die slechts enkele weken voor de aanvang van Flanders Horse Expo (FHE) bij ons terecht kwam... en ja, de stand was dan toch klaar, dus verhuisden we alles maar haast rechtstreeks van de infodag in Sint-Niklaas naar Flanders Expo in Gent!

FHE is de grootste beurs in België voor ruiters, menners, fokkers en paardenliefhebbers met naast vele bedrijfsstanden ook continu demonstraties, voorstellingen en clinics in de verschillende ringen. De grootste arena is gereserveerd voor jumping- en menwedstrijden.
In het showprogramma op zaterdag was ook nog een kwartier vrij dat mocht opgevuld worden door het Belgisch Trekpaard. Bijzondere dank aan Laura Backx, Chris Musseeuw en Gerard Zwaenepoel die ontzettend "last minute" deze show zouden verzorgen. Laura bracht haar paard Lotte mee waarmee ze een demonstratie vrijheidsdressuur deed; aanvankelijk aan het halster, maar al snel zonder! Lotte volgde haar begeleidster op de voet en deed netjes wat van haar gevraagd werd. Daarna volgde ook nog een demo nekring rijden.

Chris en Gerard brachten drie vosse trekpaarden mee en toonden naast Laura/Lotte een heel andere kant van het trekpaard: werken op kordeel. Een oude traditie die voor het vele publiek langs de ring totaal onbekend was. De drukke hal was voor deze paarden die het gewoon zijn om op het veld te werken, een geheel nieuwe ervaring, maar hun voermannen stuurden ze moeiteloos de piste rond. Dankjewel aan Laura, Chris en Gerard & uiteraard hun trekpaarden voor deze show!